Blog

Lojistikte Otomasyonun Önemi ve Avantajları

Günümüzde e-ticaret hacimleri Türkiye ve Avrupa genelinde arttıkça, işgücü eksikliği ve depo verimliliğini artırma ihtiyacı da artmaktadır. Lojistik sektörü, yıllardır yeni teknolojilere yönelerek verimliliği artırma, üretkenliği artırma ve insan hatalarını ortadan kaldırma amacıyla çalışmaktadır. McKinsey’nin konuyla ilgili bir makalesine göre, yapay zeka, 2030 yılına kadar depo çalışanlarının yapması gereken tekrarlayan faaliyetleri devralarak birçok operasyonun otomatik hale geleceği yeni bir lojistik paradigmaya yol açacaktır. Bu makalede, Toyota’nın otomatik rehberli araçları (AGV) kullanarak otomasyonun depo işleminizi nasıl iyileştirebileceğini ve bazı zorlukları nasıl çözebileceğini listeliyoruz.

İlginizi Çekebilir:Esnek Üretimle Tedarik Sorunlarını Aşabilirsiniz

1. İş Büyümesine Destek

İşletmeler, işlerini büyütmek ve verimi artırmak için genellikle otomasyona başvururlar. AGV gibi teknolojilerin uygulanması, eskisinden daha kolay ve yaygın olarak bulunabilen bir çözüm sunar. Bu teknolojiler, birçok durumda işletmelerin üretkenliğini artırmaya ve çekici bir yatırım getirisi elde etmelerine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

2. İşgücü Eksikliğini Giderme

Lojistik işletmeleri için depo personelinin tutulması zor olabilir. Depo işleri tekrarlayıcı, yorucu ve stresli olabilir ve kısa veya uzun mesafelerde birçok hareket gerektirebilir. Otomasyon, tekrarlayan işlerin yapıldığı alanlarda çalışanları diğer katma değerli görevlere yönlendirerek özgür bırakabilir ve motivasyonu artırabilir. AGV’ler ayrıca bakım alanında birkaç yeni kariyer fırsatı da sunabilir.

3. Maliyetleri Azaltma

AGV’ler, ücret veya fazla mesai ödemeleri olmadan gün, gece ve hafta sonları çalışarak maliyetleri azaltabilir. Bu, just-in-time lojistik operasyonlarını iyileştirir ve buna bağlı olarak maliyetleri ve stok seviyelerini düşürür. Ayrıca, AGV’lerin yüksek hassasiyetle manevra yapmak için kullandığı tarayıcılar ve sensörler sayesinde yük ve altyapıya yönelik hasar ve iş sağlığı güvenliği sorunları azalır.

İlginizi Çekebilir:Rockwell Automation FactoryTalk®️ Twin Studio™️ ile Tanışın

4. Kaza Riskini Azaltma

Çalışanlar, birbirlerini sık sık geçtikleri ve çarpışma ve hasar riskinin yüksek olduğu yoğun bir ortamda çalışma riskine maruz kalabilirler. Otomatik kamyonlarımız, güvenlik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. AGV’ler, çarpışmayı önlemek için potansiyel bir tehlike algılandığında otomatik olarak durur.

5. Sürdürülebilirlik

Çevreye dost bir site olma yolunda ilerlemek isteyen şirketler, otomatik rehberli araçların kullanımıyla önemli ölçüde fayda sağlayabilirler. Otomatik kamyonların verimliliği ve düzgün sürüş davranışı, geleneksel yakıt kaynaklarından daha az enerji tüketimi sağlar ve atıkları azaltır. Ayrıca, lityum iyon pil teknolojisindeki ilerlemeler, AGV’ler için artık pil şarj odalarının gereklilik olmadığı anlamına gelir. Şarj otomatik olarak yapılabilir ve piller diğer enerji kaynaklarına göre% 30 daha fazla enerji tasarrufu sağlar. AGV’ler gece ve tam karanlıkta kullanılabildiği için elektrik kullanma ve depoları ısıtma maliyetleri de azaltılabilir.

Otomasyon, lojistik sektöründe birçok avantaj sunar. Ancak her durumda otomatik makinelerin tüm lojistik sorunlarına cevap olmadığını unutmamak önemlidir. Yüksek trafik hacmine sahip bölgelerin otomatikleştirilmeden önce biraz daha fazla düşünülmesi ve güvenliği artırması için bazı ince düşünce uygulanması iyi bir fikirdir.

Rockwell Automation Depolama ve Lojistik Çözümleri

Gelişmiş otomasyon ve bilgi çözümleri depolama, tedarik zinciri ve lojistiğe yaklaşımımızı dönüştürmeye devam ediyor. Tahmin ve envanter yenilemeden görünürlük ve uçtan uca izlenebilirliğe kadar, günümüzün akıllı sistemleri şirketlerin mal taşıma yöntemlerini iyileştirmek ve hızlandırmak için tasarlanmıştır.

  • Geleneksel malzeme taşıma sistemleri artık akllı tesislere ayak uyduramıyor.
  • Birçok sistem günümüzün tüketici taleplerini karşılayacak şekilde tasarlanmamıştır. Yeni ambalaj boyutları ve şekilleri, tasnifte darboğazlar ve boşluk bırakma ve tekilleştirmede verimsizlikler yaratıyor.
  • Sabit sistemler, iş akışının genişletilebilirliği ve yeniden yapılandırılması için sınırlamalar yaratır.
  • Geleneksel sistemlerde zorunlu değişiklikler maliyet ve operasyonel risk yaratabilir.

Malzeme taşıma sistemlerinin verimliliği ve güvenilirliği genellikle bir depo ve sipariş karşılama merkezinin üretkenliğini ve kârlılığını belirler. Geleceği ve bugünü düşünerek otomatik depo ve lojistik çözümleri tasarlamak ve sunmak için sizinle birlikte çalışabiliriz.

 

Tesis Tasarımı ve Optimizasyonu

Dinamik dijital ikiz yazılımı ile ekipmanlarınıza ve operasyonlarınıza hayat verin. Mevcut ayak izinizde artan hacimleri yönetmeniz mi gerekiyor? Ya da yerleşim düzeni veya iş gücündeki değişikliklerin etkisini mi anlamalısınız? Emulate3D™ dijital mühendislik yazılımı ile dijital ikizinizi harekete geçirin ve daha verimli, etkili ekipman ve tesisler oluşturun.

Dijital ikiz ile şunları yapabilirsiniz;

  1. Fiziksel varlıklara yatırım yapmadan önce malzeme taşıma sisteminizi tasarlayarak, deneyerek ve doğrulayarak riski azaltın.
  2. Sahada devreye almadan önce geç aşama sorunlarını teşhis etmek ve gidermek için simülasyonlar çalıştırarak pazara sunma süresini hızlandırın.
  3. Tesis personelini, sistemler üzerinde sonuçsuz bir şekilde eğitim alabilecekleri, hat değişikliklerini simüle edebilecekleri ve uçtan uca iş akışları hakkında gerçek dünyadan bilgiler edinebilecekleri sanal bir dünyaya taşıyın.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir