Blog

2021 Yılında En Çok Okunan 5 Blog Yazımız!

İnişlere ve çıkışlara sahne olan 2021 yılı Covid-19 kısıtlalamarının hafiflemesi ile üretimin arttığı; bunun sonucunda tedarik zincirlerinden, fiyatlara birçok alanda dönüşümlerin olduğu bir yıl olarak tarihe geçti. Bizlerde 2021 yılında en çok okunan 5 yazımızı bir araya getirmek istedik, keyifli okumalar…

1-Robot Hücresi Nedir?

Robot hücreleri, üretim akışlarında inovasyon ve iyileştirme stratejileri düşünen birçok işletme için önemli bir konudur. Robotize edilmiş hücreler basit makineler gibi görünebilir, ancak aslında üretim akışlarını daha sorunsuz ve daha verimli hale getirmek için genellikle uyarlanmış karmaşık projeler ve oldukça gelişmiş teknik çözümler içerirler.
Öncelikle, “robotik hücre nedir” sorusuna bir tanımla cevap verelim: Robotik hücre bir veya daha fazla programlanabilen otomatik bir çalışma hücresi içinde düzenlenen bir dizi makinedir. Bu robotların amacı, üretim verimliliğini arttırmak,  basitleştirmek, hızlandırmak ve ürün kalitesini yüksek seviyelerde tekrarlanabilir bir şekilde elde etmektir.

2-Endüstriyel Bilgisayar Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Endüstriyel bilgisayarlar standart bilgisayarların yeterlilik gösteremeyeceği zorlu şartlara, neme, sıcaklığa dayanıklı bir şekilde üretilmiştir. Bu sebeple üretim alanlarında endüstriyel bilgisayarlar tercih edilmektedir. Günümüzde özellikle üretim alanlarında bazı etmenlere dikkat edilmesi gerekir. Buna göre endüstriyel bilgisayar satın alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

3-Yönetilebilir Endüstriyel Switch Nedir?

 Yönetilebilir endüstriyel switchler, genellikle endüstriyel uygulamalarda görülebilen, konfigürasyon, yönetme ve LAN üzerinden izleme olanakları veren bir ethernet switch türüdür. Ethernet switchler, yönetilebilir ethernet switch ve yönetilemez switchler olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır.

Devamını Oku

4-Üretim Hattınızın Verimsiz Olmasının 5 Nedeni

Üretim verimsizliği, başarılı olan bir şirketi dahi  israf ve masrafları biriktirerek kötü günler geçirmesine neden olabilir.  Bu özellikle enerji, malzeme ve maliyet şeklindeki israfın bir şirketin gelirini olumsuz etkileyebileceği üretim hatları için geçerlidir. Üretim verimsizliğini ve en yüksek üretim verimliliğine nasıl ulaşılacağını anlamak, üreticilerin kendi alanlarında rekabetçi kalmalarına yardımcı olacaktır. Bu yazımızda, üretim hatlarınızdaki düşük verimliliğin nedenleri hakkında bilgiler vereceğiz.

Devamını Oku

5-Servo Motor Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüz endüstriyel otomasyon sisteminin hareket kontrolünde en önemli elemanlarından biri servo motorlardır. Dayanıklı ve güçlü yapıları, kararlı çalışmaları, yüksek tork sağlamaları gibi nedenlerle servo motorlar endüstride hızlıca yayılmıştır. Bu yazımızda servo motor seçerken, dikkat etmeniz gerekenleri inceliyoruz.

Devamını Oku

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir