2022 Yılında Üretim Endüstrisinde Beklenen Trendler
2021, pandeminin kalıcı ekonomik etkileri ve de gelişen ve çok katmanlı tedarik zinciri aksamaları dahil olmak üzere imalat endüstrisine yeni zorluklar getirdi. Bu zorlukların üstesinden gelmek amacıyla; 2022’deki çeşitli eğilimler bu sorunları ele almak için dijital dönüşümü hızlandıracak. Ekonomik talepler ve giderek artan rekabet ortamı, imalat şirketlerini işyeri güvenliği, işçi üretkenliği ve üretimdeki boşlukları kapatmaya yönelik Endüstri 4.0 stratejilerini benimsemeye zorlayacaktır. Bu endüstri trendlerine uyum sağlamak, önümüzdeki yıl için de kritik olmaya devam edecek.
İlginizi Çekebilir: Tesisinizde Neden Bir Bakım Yazılımı Kullanmalısınız?
Veriye dayalı iş araçlarına artan yatırım
Üreticilerin daha maliyet bilincine sahip bir zihniyet benimsemesi ve sürekli olarak daha azıyla daha fazlasını yapma arayışıyla dijital dönüşüm 2022’de bir öncelik olmaya devam edecek. Bunun yanında çevikliği mümkün kılan araçlar kritik öneme sahip olacaktır. Birçok şirket, harcamalarını artan çevikliği ve daha iyi risk yönetimini destekleyen dijital çözümlere kaydırıyor ve bu da onları zor zamanların ardından daha dayanıklı hale getiriyor.
Daha fazla kuruluş, tesisteki daha bağlantılı, güvenilir, verimli ve tahmine dayalı süreçler sayesinde ilerleme kaydediyor ve olumlu sonuçlar alıyor. Üreticilerin proaktif olmaları ve operasyonlara ilişkin daha fazla şeffaflık ve içgörü elde etmek için veri toplayarak gelecekteki sorunları çözmeleri çok daha kolay ve pratik bir yoldur. Bu yeni yıla girerken özetle dijital artık isteğe bağlı değil.
Kalifiye Personel İhtiyacı
İmalat endüstrisi, pandeminin ardından kritik bir beceri boşluğu ile karşı karşıya. 2030’a kadar, tüm dünyada beceri açığının 2,1 milyon doldurulmamış imalat işini etkilemesi bekleniyor. Günümüzde üreticiler için en büyük zorluklardan biri, özellikle Y ve Z kuşakları arasında yeni yetenekleri çekmek ve elde tutmak. İleriye dönük olarak, endüstri bu beceri boşluğunu ve işgücü eksikliğini gidermek için Endüstri 4.0 teknolojisini kullanmak da dahil olmak üzere ortak bir çaba göstermelidir. Ülkemizde de imalat endüstrisinde sıklıkla duyduğumuz çalışacak doğru nitelikte kişi bulamama aslında tüm dünyanın ortak bir sorunu.
İlginizi Çekebilir: Endüstri 4.0 ve Veri Toplama
Robotik Otomasyon
İlk sanayi devriminden bu yana, tüm süreç ve ekipman iyileştirmeleri, otomasyonla üretimi gerçekleştirmeyi ve iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Tekrarlayan ve tehlikeli görevlerde insan katılımının azaltılması, üretim hattını daha güvenli hale getirir ve fabrikalar için önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlar. Ancak bu tür otomatikleştirilmiş ekipmanın sermayesi ve karmaşıklığı, otomasyon düzeyiyle birlikte katlanarak artar. Bununla birlikte, kontrol sistemleri ve robot teknolojisindeki son yenilikler, otomasyonun uygulanmasını kolay ve daha uygun maliyetli hale getiriyor. Bu gelişme, robotik otomasyonu tüm üretim trendleri arasında en önemli teknoloji haline getiriyor. Robotik otomasyon, malzeme taşıma, montaj, boyama olmak üzere üretim hattındaki çok çeşitli süreçleri basitleştirir.
Katmanlı Üretim
Katmanlı üretim, bir konsepti nihai ürüne dönüştürmek için verimli ve hızlı bir yöntem sağlar. Bilgisayar destekli tasarımın (CAD) yükselişi, ürün tasarımındaki sınırlamaları ortadan kaldırdı. Katmanlı imalat ise geleneksel imalat tekniklerinin geleneksel olmayan tasarımları gerçekleştirme önündeki zorluklar için bir çözüm oldu. Geleneksel yöntemlerle haftalar alan üretim, 3D yazıcılarla çok büyük maliyetlere neden olmadan günler içerisinde sonuçlanabiliyor.
Ancak mevcut eklemeli üretim yöntemleri seri üretimi desteklemiyor. Bunun üstesinden gelmek için 3D baskıdaki yenilikler, geleneksel üretim süreçlerinden geçiş maliyetini düşürür. Bu üretim trendinin uygulanması aynı zamanda kitlesel özelleştirme, yerelleştirilmiş ve dağıtılmış üretim ve talep üzerine üretimin de yolunu açıyor.
2022 yılı trendlerini bizler bu şekilde sıraladık, sizlerin 2022 yılı için tahminleri neler, yorum olarak bize iletebilirsiniz.
Bir yanıt yazın