2020 Yılında En Çok Okunan 5 Blog Yazımız
2020 yılı birçok değişim ve dönüşümünün bir arada yaşandığı, uzun yıllar unutulmayacak bir yıl olarak hafızalara kazınacağa benziyor. Dijitalleşmenin son sürat devam ettiği bu yıllarda 2020 yılında en çok yazılarımızı bir araya getirdik.
5-Endüstriyel Siber Güvenliğinizden Ne Kadar Eminsiniz?
Siber tehditlere karşı mücadele sürekli devam ediyor ve ortam sürekli değişiyor. Endüstriyel güvenlik stratejinizinyeterli olup olmadığını bilmek zor olabilir, ancak kesin olan bir şey var. Hazır olamamanın bedeli yüksek ve Covid-19ile birlikte tehditler büyümeye devam ediyor. Son iki yılda, fidye yazılımı saldırıları nedeniyle kabaca 11,7 milyar dolar zarar meydana geldi ve endüstriyel üreticilerinen az % 53’ütesislerinde bir siber güvenlik ihlali yaşadı.
Yazının devamı için tıklayınız.
4-Endüstri 4.0’da Yatay ve Dikey Entegrasyon
Yatay entegrasyon ve dikey entegrasyon terimleri hayatımızın birçok aşamasında karşımıza çıkmaktadır. Operasyonel açıdan, yatay olarak entegre bir şirket faaliyetlerini temel yetkinliklerine odaklar ve uçtan uca bir değer zinciri oluşturur. Dikey olarak entegre olmuş bir şirket ise ürün zincirinden üretim, pazarlama, satış ve dağıtıma kadar değer zincirinin büyük bir kısmını şirket içinde tutar. İş büyüme stratejisinde yatay entegrasyon, aynı müşteri tabanını farklı ancak tamamlayıcı ürün veya hizmetlerle ele alan şirketlerin satın alınmasını ifade eder. Bu şekilde, satın alan şirket pazar payını artırabilir, ürün tekliflerini çeşitlendirebilir.
Yazının devamı için tıklayınız.
3-Servo Motor Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Günümüz endüstriyel otomasyon sisteminin hareket kontrolünde en önemli elemanlarından biri servo motorlardır. Dayanıklı ve güçlü yapıları, kararlı çalışmaları, yüksek tork sağlamaları gibi nedenlerle servo motorlar endüstride hızlıca yayılmıştır. Bu yazımızda servo motor seçerken, dikkat etmeniz gerekenleri inceliyoruz.
Yazının devamı için tıklayınız.
2-IO-Link Teknolojisi ile Üretim Maliyetlerinizi Düşürün
Son yıllarda artan dijitalleşme ile birlikte sensör ve aktüatörlerle haberleşme ve veri toplama çok önemli hale geldi. İşte bu noktada IO-Link bizlere birçok fırsat sunuyor. IO-Link sensör ve aktüatörlerle haberleşmemizi sağlayan, noktadan noktaya bir haberleşme protokolüdür. Bir IO-Link master cihazı ile verileriniz fieldbus veya ethernet ağlarına iletebilir ve bu veriler işlenerek daha akıllı bir otomasyon sistemi oluşturabilirsiniz. Bu noktada unutmamız gereken IO-Link bir fieldbus veri yolu sistemi değildir. Öte yandan IO-Link bir açık standart olduğundan, cihazlar hemen hemen her türlü fieldbus veya otomasyon sistemine kolayca entegre edilir.
Yazının devamı için tıklayınız.
1-10 Adımda Üretiminiz İçin Doğru HMI Paneli Seçin
HMI panel sistemleri bugün Endüstri 4.0’ın en önemli otomasyon bileşenlerinden biri haline geldi. Öyleki doğru HMI panel seçimi ile otomasyon ve proses sistemlerinizi hem daha akıllı hem de daha yönetilebilir hale getirebilirsiniz. Peki HMI Panel seçerken, nelere dikkat edilmeli, bu yazımızda bu konuya mercek altına alıyoruz.
Bir yanıt yazın